Selecteer een pagina

Op 15 November 2017 is onze prachtige zoon Jort geboren, een tijd van veel liefde, geluk en zorgzaamheid, maar zeker ook een periode van verheldering en nieuw inzicht. Ik voel me als herboren en ga weer met een frisse, zonnige blik en heel veel inspiratie en plezier met mijn werk aan de slag. De komende tijd deel ik mijn ervaringen, plannen, inspiratie en nieuwe stappen, graag met jullie.

Bubbel, cocon, zeepbel…

Zwanger van Jort had ik geen planning met betrekking tot werkzaamheden en verlof, zodat zich dat geheel passend vorm kon krijgen. En dat gebeurde. Tot 3 weken voor de bevalling stroomde ik over van inspiratie op werkgebied. Daarna merkte ik dat mijn aandacht zich vanzelf vrijwel geheel naar het kindje richtte. Dat was het meest aantrekkelijk voor mij op dat moment, dus dat was de ervaring die ik realiseerde vanuit zuivere afstemming. Alle andere inspiratie verdween en ik ervaarde de welbekende prachtige bubbel, ofwel zeepbel of cocon gevuld met baby.

Mooi is dat veel mensen me bij de geboorte van Jort veel plezier in de bubbel, cocon of zeepbel wensten. Daarmee besefte ik dat we het ontstaan van die bubbel vrijwel allemaal herkennen, maar vaak alleen rond de geboorte van een kindje. Terwijl we ieder moment een ‘zeepbel’ realiseren. Hoe ruim je blik ook is en groots je ervaringen ook zijn, je realiseert ze altijd in een ‘zeepbel’ om je heen. Een bubbel heeft dus niets te maken met een beperkte blik.

Jouw zeepbel vult zich met wat relevant is voor jou op dat moment, wat je aandacht behoeft. Al wat niet relevant is, raakt je niet. Sterker nog, je ziet het niet eens. Stem je zuiver af dan is je ervaring en dus je ‘zeepbel’ zuiver en kraakhelder..

Bij een onzuivere afstemming is er veel wat je aandacht trekt, je op enige manier raakt. Door je onzuivere afstemming, realiseer je een mengeling van vanalles en is je ervaring rommelig, druk, onoverzichtelijk en niet helder en zuiver. Je ervaart op dat moment geen heldere bol waarin het loepzuiver draait om jouw ervaring, maar een grote rommelige wereld waarin je een speelbal bent.

Het krijgen van een kindje is een gebeurtenis met een oer-aantrekkingskracht. Deze grote aantrekkingskracht zorgt voor een loepzuivere afstemming en die afstemming veroorzaakt automatisch een kraakheldere ervaring. Niet vertroebeld met allerlei, voor jou op dat moment, niet aantrekkelijke gebeurtenissen. Dat is waarom je de bubbel, cocon of zeepbel op dat moment zo zuiver ervaart. Het mooie is dat je deze heldere ervaring veel vaker kunt hebben, wanneer je leert zuiver af leert stemmen. Dan vult jouw bubbel zich namelijk niet met ruis, maar met heldere, voor jou aantrekkelijke, loepzuivere ervaringen. Niet beperkt, maar precies passend.

Ook mijn zeepbel begon zich vanzelf weer met nieuwe aantrekkelijke inspiratie en ervaringen te vullen die ruimer waren dan alleen baby. Zo ontstond bij mij vanzelf weer de behoefte ruimte voor mezelf en mijn werk te creëren, waardoor mijn bubbel zich vulde met aantrekkelijke werkideeën en initiatieven. Alles komt precies op tijd, als je het lef hebt daarop te vertrouwen!

Wil je hier meer over lezen, ervaren en leren? Koop dat mijn boek of schrijf je in voor de online training

Een frisse zonnige blik voor jullie allemaal en tot binnenkort!

Liefs,
Emilie

PS. Om te vieren dat ik weer heerlijk aan de slag ben, verloot ik 3x mijn boek
IK-Moeiteloos je mooiste leven
Ding mee en vermeld onder het Facebookbericht 
de naam en het e-mailadres van degene die jij mijn boek gunt.
En die persoon mag je ook best zelf zijn!
Je kan me de naam en het e-maildres van de gelukkige die jij voordraagt ook mailen, Emilie@viaEmilie.nl