Wie is Emilie?

Op 15 maart 1979 kwam ik in Tilburg ter wereld in een liefdevol en gezellig gezin. Ik heb altijd een open, avontuurlijke houding gehad, was een rustig kind, een uitdagende puber en ontdek nog steeds graag alles zelf. Ik leer makkelijk, studeerde in Utrecht af in Bestuurskunde en in Nederlands Recht, ging werken bij de overheid en volgde daarna nog verschillende opleidingen op het gebied van psychologie, training, coaching, lichaam en geest. 

Verder heb ik veel gereisd, prachtige avonturen beleefd, word ik stil van de natuur, drink ik liters thee, geniet ik van Italiaans eten, een glas rode wijn en pure chocolade. Mijn sportbehoefte is altijd al groot en die vul ik zeer divers in. Iets waarvan ik ook enorm geniet. Bovendien houd ik van dynamiek en gezelschap en zeker ook van stilte en veel ruimte voor mezelf. Dat geeft me helderheid en inspiratie en biedt me een veel bredere ervaring dan de fysieke.

Rogier, met wie ik in 2009 trouwde, laat me sprankelen, ziet wie ik werkelijk ben en geeft me alle ruimte om volledig mezelf te zijn. Onze zoon Sam (2013) is een prachtkereltje, vrij, licht en vol avontuur en zoon Jort (2017) toont een enorme rust en van daaruit veel lef, sprankeling, kracht en uitdaging.

Er is continu veel in het leven geweest wat me inspireerde en enthousiasmeerde. Ik heb nooit iets gek gevonden en altijd geloofd dat niets onmogelijk is. Dat maakt dat ik veel geleerd, gedaan, ontdekt, meegemaakt, uitgeprobeerd, gezien, gelezen, aan den lijve ondervonden, uitgespookt en beleefd heb en in de meest wonderlijke ervaringen en situaties belandde.

Op mijn 15e werd ik acuut erg ziek en was zelfs even dood en kwam weer tot leven. In die bijna-dood-ervaring keek ik ‘achter het leven’. De grootsheid ervan kon ik toen nog niet helemaal bevatten, maar het verlangen dit te verhelderen, heeft mij op ontdekkingstocht gestuurd. Geen idee hoe, maar ik wilde de vinger er graag op leggen. Lange tijd heb ik mijn keuzes gemaakt op ‘wat hoort, moet en wenselijk’ is. Het lukte allemaal, het perfecte plaatje vormde zich steeds weer en toch voelde het niet perfect…   Bovendien ervaarde ik om me heen een mooie snelle wereld vol mogelijkheden waarin ook veel mensen struikelen en niet echt vervulling vinden. Tegelijkertijd ontdekte ik de wereld van spiritualiteit waarin ik herkenning en diepgang vond, maar waar velen ook vooral op zoek zijn en behoorlijk vaag blijven. Die twee ‘werelden’ leken niet met elkaar te rijmen en toch voelde ik in beide een bepaalde waarheid en aantrekkingskracht. Dat maakte me nog nieuwsgieriger en ik raakte geïnspireerd door alles wat mij het idee gaf helderheid en inzicht te krijgen in hoe leven werkt en hoe diepgang en concreetheid hierin hand in hand kunnen gaan. Als een spons zoog ik alles op en ik beleefde veel, van prachtige opleidingen, carrièrestappen, heerlijke avonturen, bijzondere ontmoetingen en mooie reizen tot wonderlijke, verlichte ervaringen, maar niets bracht me de werkelijke sleutel.

Toen maakte mijn zusje, mijn allerbeste maatje, een einde aan haar leven. Ze was 29 jaar en in mijn ogen perfect en toch ervaarde zij dit niet zo. Ze raakte in een depressie en zag geen lichtpuntjes meer. Haar dood was enorm heftig, deed intens veel pijn en tegelijk gaf het me veel helderheid en kracht.

Op dat moment leek alles mis te gaan in mijn leven en toch voelde ik me licht en intens gelukkig. Een reeks eenheidservaringen volgde, waarin alles op zijn plek viel. Ik ging vertrouwen op mijn ‘eigen’ wijsheid en er kwam een glinstering over mijn leven! Ik nam ontslag van mijn werk, omdat ik iets anders te doen had!

Nu ben ik puur een kanaal voor wat zich via mij wil leven, puur, helder, open en transparant. Dat vertaalt zich erin dat ik mensen help te verhelderen, zodat ze ervaren wie ze werkelijk zijn en hun mooiste leven zich van daaruit ontvouwt.

Reacties van anderen in contact met Emilie

Emilie straalt, waardoor ik ook ga stralen

Emilie is zo puur dat ik me direct licht en helder voel in haar aanwezigheid

Snel en krachtig met heel veel rust

Emilie straalt veel liefde, warmte, compassie en vertrouwen uit en geeft rust

1

Emilie volgt duidelijk haar eigen hart en wijsheid, waardoor ze moeiteloos buiten de gebaande paden gaat

Wat ik vooral ervaar, is Emilie’s open en oneindige blik/visie op eigenlijk bijna alles en dat ze niets of niemand veroordeelt

De aanwezigheid van Emilie maakt veel los

Echt, enthousiast, altijd eerlijk en oprecht, positief en zeer toegankelijk

Als ik Emilie zie, gaat de zon schijnen

Emilie doorziet mij voordat ik het zelf zie en tilt mij naar die helderheid

Emilie’s visie in een notendop

De visie is uitgebreid beschreven in haar boek Ik-Moeiteloos je mooiste leven en is de rode draad in de online training en in haar bijeenkomsten.

Jij bent een vertaler

Alles is energie en jij vertaalt steeds een stukje van deze energie in een ervaring. Je omvat dus het geheel en maakt daarvan steeds een deel zichtbaar door jouw unieke perspectief. Jij vormt dus je ervaring op basis van jouw uitstraling, niet andersom.  Jij bent de tolk, door jouw perspectief vertaalt het stukje energie zich in een ervaring. Je geeft zo letterlijk ‘een nieuwe kijk’ op iedere ervaring.

Je hebt het overzicht, ook al zie je het niet

Je leven lijkt niet altijd logisch. De stappen die goed voelen, lijken misschien lukraak en toch zijn ze vanuit een ruimer perspectief steeds perfect kloppend. Dat komt omdat je altijd maar een stukje van het geheel zichtbaar kunt maken in een ervaring, nooit alles tegelijk. Al deze ervaringen ‘plak’ je achter elkaar als jouw levenslijn. Hoe meer ervaringen, hoe completer jouw beeld. Alles is echter altijd in frequentie aanwezig. Dat betekent dat je continu vanuit dat complete overzicht aan het realiseren bent, zonder dat je vanaf je eigen positie het totaaloverzicht hebt.

Vergelijk het met zo’n nummertjestekening. Met ieder nummertje wat je verbindt verschijnt er een stukje van de tekening. Je leven verschijnt op dezelfde manier. Hoe het zich vormt, wordt pas zichtbaar in je realisatie. Wat wel steeds duidelijk is, is het volgende nummertje. Dat is namelijk hetgeen nu ‘aantrekkelijk’ is, ook al lijkt het nu lukraak. Het is een kloppend geheel. Jij vertaalt het alleen in opvolgende stukjes waardoor het de ervaring van een tijdlijn geeft.

Je hoeft het niet zelf te verzinnen

Jouw meest zuivere staat van zijn heeft aantrekkingskracht op je. Deze aantrekkingskracht vertaalt zich letterlijk in ‘wat aantrekkelijk is voor jou’. Je wordt ‘voort getrokken’ langs de frequenties die jij in je leven wilt ontdekken. De ‘aantrekkingskracht’ is de rode draad van jouw ervaringen. Die bepaal je dus niet zelf, dat is de missie die bij jou hoort. Het realiseren van die frequenties. Zet jezelf dus niet vast in de overtuiging dat je moet bedenken hoe je je leven vorm moet geven. Je hoeft je missie niet zelf te verzinnen, je hoeft alleen je vizier zuiver en open te houden. Dan maak je vanzelf de weg vrij voor wat voor jou aantrekkelijk is.

Verlangen is je brandstof

Wat je verlangt, is dus puur een representatie van de frequentie die jou op dat moment de meest ‘aantrekkelijke’ en verrijkende ervaring geeft.

Wanneer je verlangen negeert of onderdrukt, blokkeer je dus je weg. Verlangen is niet de oorzaak van lijden. Het is je brandstof, je vooruitblik, je richting. Dat houdt je levend en laat je realiseren waar je voor bent. Veroordeel jezelf dus niet als je iets verlangt ‘terwijl je het al zo goed hebt’. Je verlangens trekken je voort. Ze geven continu richting aan wat jij wilt belichamen, houden je zodoende in beweging en bezorgen je de meest ‘aantrekkelijke’ ervaringen.

Wat wel erg belangrijk hierin is het inzicht dat leven niets anders is dan fysiek realiseren wat je in frequentie al bent. Jouw ervaringen zijn vertalingen van de frequenties die je omvat. Je verlangen realiseren is dus niet fysiek proberen te manipuleren of te krijgen, maar afstemmen op de frequentie van je verlangen in jezelf.

Hoe meer je het fysieke los laat, hoe moeitelozer je daar acteert.

Je hoeft fysiek geen focus en controle te hebben. Dat loopt wel, want wat je fysiek doet, zegt en ervaart is namelijk puur een vertaling. Hoe meer je fysiek focust, hoe meer moeite het juist kost. Ga maar eens terug naar een moment dat het heel lekker ging, dat je helemaal in de flow zat. Toen je ongelooflijk veel plezier had, helemaal opging in je werk, de sportwedstrijd van je leven speelde, overstroomde van inspiratie, dat prachtige kunstwerk maakte, moeiteloos deed wat nodig was in een pittige situatie of leek te zweven van verliefdheid. Toen leek er even geen tijd te bestaan, geen twijfel, geen controle, geen planning. Het ging gewoon…
Wie bestuurde op dat moment je beweging, je woorden, je benen, je mond? Dacht je erover na om die schijnbeweging te maken, die opmerking te plaatsen of juist die verfstreep te zetten? Nee, dat deed je gewoon! Richt je op je afstemming, hoe meer je het fysieke los laat, hoe moeitelozer je daar acteert. Iedere frequentie vormt zich vanzelf door jouw perspectief in gedachten, gevoelens, woorden, inspiratie, gedrag, mensen, ontmoetingen, kansen, aanbiedingen, acties, reacties, handelingen, houdingen, vormen en andere ervaringen. De frequentie doet dus het werk voor je.

Je gevoel navigeert

Een fijn gevoel is je natuurlijke staat van zijn, want een fijn gevoel is aantrekkelijk. Een fijn gevoel is het signaal dat je een zuiver perspectief hebt waardoor de energie weerstandsloos heen stroomt. Ervaar je weerstand, dan is dat puur een signaal dat je jezelf uit het juiste perspectief trekt. Je geeft weerstand aan de natuurlijke trekkracht. Een niet fijn gevoel is altijd een signaal dat je de manier waarop je iets ziet (je perspectief) kunt veranderen. Dat je het zuiverder af kan stemmen. Doe je dat niet, dan realiseer je meer weerstand.

Afstemming is je enige stuur in het verwezenlijken van je missie. Al het andere is het gevolg van je afstemming. Vergelijk het met een spiegel. Wil je iets veranderen, dan doe je dat ook niet bij je spiegelbeeld. Wijt weerstand niet meer aan iets of iemand anders. Gebruik het als een alarmbel die je erop attendeert dat je je zuiverder af kan stemmen, dan start direct de realisatie van jouw mooiste leven. Puur omdat je jezelf niet meer dwars zit!

Alles is altijd aanwezig, tekort bestaat niet

Wat je nu fysiek realiseert en ziet, is een heel klein stukje van het geheel wat je omvat. Je ziet fysiek nooit alle mogelijkheden tegelijk. Wanneer je in de woestijn zit, zie je bijvoorbeeld de oceaan niet. Betekent dit dat hij niet bestaat? Wat je niet ziet, kan niet worden betiteld als iets wat niet bestaat of niet mogelijk is. Als je van de ene naar de andere internetpagina omschakelt, gaat de eerste ook niet weg. Je ontvangt hem alleen even niet, waardoor je hem niet ziet. Alles is aanwezig. Niks kan er uit het geheel. Er mist nooit iets, maar jij maakt ieder moment puur zichtbaar wat relevant is voor jou.
Met het inzicht ‘alles is in mij’ ga je voorbij aan ieder idee van tekort, stop je met grijpen buiten jezelf en maak je ruim baan voor ‘aantrekkelijke’ ervaringen.