Selecteer een pagina
Reset Emilie Kuijpers inzicht retraite retreat helderheid hulp vertrouwen leven puur goeroe podcast lichtgevend leven zin via bron bewustzijn zijn doorgeefluik zuiver open verbinding gave droom werkelijkheid avontuur licht verlichting dood angst ziek vertrouwen

Zooo het is weer even geleden sinds het laatste bericht! Corona deed zijn intrede, we kwamen in een intelligente lockdown. De enige beweging die ik heel duidelijk voelde was een stap terug. Als een fiets die schakelt in versnelling. Dat haakje gaat dan achteruit zodat het van het ene tandwiel af kan, om vervolgens weer vooruit te gaan om aan het andere tandwiel aan te haken. Ik voelde me net dat haakje.

Alles in mij zei ‘een stapje terug’. Ik wilde cocoonen, had geen behoefte aan actie, kreeg geen nieuwe inspiratie, hoefde geen mensen om me heen (behalve mijn kleine kringetje). De beweging die van ons allemaal verwacht werd, kostte me dus ook geen enkele moeite, ik genoot ervan. Het voelde heel natuurlijk en ik ervaarde een hele diepe stilte en rust. Na een tijd voelde ik het keerpunt waarna het haakje weer op weg ging naar het andere tandwiel en kwam er langzaamaan nieuwe beweging en inspiratie.

ALLES KLOPT ALTIJD
Ik had ook totaal niet het idee dat er vanuit ruimer perspectief iets mis ging met de komst van Corona. Het voelde precies kloppend, zoals altijd alles klopt. Iets nieuws moet zich ontvouwen en daar is ruimte voor nodig, een beweging terug dus. Corona laat ons wereldwijd deze beweging maken, waardoor de verandering, het nieuwe, ruimte krijgt en zich dus vanzelf ontvouwt (zoals alles altijd zich vanzelf ontvouwt). Het maakte me ook kinderlijk enthousiast en nieuwsgierig. Benieuwd naar wat er komt, zonder het te hoeven weten. Het toont zich vanzelf!

BIJZONDERE RESETS…
Mijn Reset-praktijk (viaEmilie.nl) viel dus ook even praktisch stil, waardoor ik er kon zijn voor onze kinderen die fulltime thuis waren, terwijl Rogiers werk gewoon doorliep. De Resets die op een of andere manier juist in deze tijd ‘moesten’, heb ik overigens wel gewoon gedaan. ‘Waarom het gros niet en een enkeling wel?’ was puur een gevoel wat verder niet uit te leggen valt. De mensen om wie het ging, voelden die noodzaak ook en het waren fantastische Resets. Deze tijd heeft overigens echt wat gedaan met de Reset, de wisseling naar dat ‘nieuwe tandwiel’ werkt ook hierin zo mooi door!

DE MAGIE VAN RUIMTE…
Maar veelal dus met de kinderen thuis, een mooie bijzondere tijd. Waarbij ik weer zag wat ruimte met ons doet. Alle ruimte in tijd en buiten in de natuur maakte dat er veel nieuwe creativiteit, beweging en ideeën ontstonden bij de kinderen. We zijn als mens zo gewend om een stapje vooruit te zetten als we vooruit willen, maar vaak is juist een pas op de plaats of een stapje terug veel waardevoller. Dat maakt je ruimte voor dat wat zich wil laten zien. Dat wat jij voelt kriebelen en bruisen. Dat is er namelijk al lang! Je hoeft het niet zelf te verzinnen. Het heeft alleen ruimte nodig om zich te ontvouwen en dat lukt niet steeds alle tijd en ruimte gevuld is…

MEER VIA EMILIE…
Terwijl ik helemaal niet bezig was met het ontwikkelen van mijn werk, ontstond ook bij mij heel wat nieuws! Ik heb mooie nieuwe vriendschap met Fidan. Ze doet me denken aan mijn overleden zusje Marjolijn. In gesprek met haar word ik hetzelfde doorgeefluik als bij Resets. Door veel met haar in contact te zijn, ben ik meer en meer het doorgeefluik geworden in alles wat ik doe.

De inspiratie en informatie stroomt nu continu via mij en heeft een weg nodig om verder tot uitdrukking te komen. Ik zag al snel dat dit een nieuwe vorm zou gaan krijgen en wel die van een Podcast! Het doorgeefluik gaat open voor een groter publiek! Nu de kids weer onder de pannen zijn, heb ik de ruimte om dat praktisch op te zetten, dus heel binnenkort kun je de eerste Podcast via Emilie verwachten!

RESET OP AFSTAND…
En er is nog iets nieuws ontstaan… De ‘Reset op afstand’. Je hoeft dus niet meer naar de praktijk te komen voor een Reset (mag wel!). Je stuurt dan een foto van jezelf en je eventuele vragen en thema’s waar je wilt dat ik de Reset op richt. Dit laatste hoeft overigens niet, je kan de Reset ook heel goed algemeen insteken. Je ontvangt van mij een audio op met alles wat specifiek voor jou via die directe verbinding bij mij binnenkomt. Lees alles over de ‘Reset op afstand’ op viaEmilie.nl.

ZIEKENHUIS…
Maar er gebeurde meer de afgelopen tijd… Net die week dat kappers en anderen werkend binnen 1,5 meter weer aan de slag mochten, en ik dus ook officieel weer Resets mocht doen, werd Jort (onze jongste van 2 jaar) ziek, heel ziek. Lang verhaal kort: veel koorts en pijn, niets binnenhouden, lange buikoperatie, gezwel, veel onduidelijkheid, quarantaine, infectie. Een week lang heb ik bij hem in zijn (grote) bed in het Radboudziekenhuis gelegen. Er is zoveel gebeurd in die week op die paar vierkante meter. Gelukkig met een hele goede afloop.

Reset Emilie Kuijpers magie verhuizing moment light licht ziekenhuis inzicht corona retraite retreat helderheid hulp vertrouwen leven puur goeroe podcast lichtgevend leven zin via bron bewustzijn zijn doorgeefluik zuiver open verbinding gave droom werkelijkheid avontuur licht verlichting dood angst ziek vertrouwen

Jort is back…!

Jort is na de komst van broer Sam in het ziekenhuis (wat eigenlijk helemaal niet mogelijk was in de strenge Corona-tijd, but miracles happen!) als donderslag bij heldere hemel opgeknapt en binnenkort waarschijnlijk helemaal genezen. We kijken met een grote glimlach terug op dit avontuur. Het heeft veel beweging en inzicht gebracht. Zeker ook bij mij. Ik ben ook ruim een week totaal uit het verdere leven getrokken, waardoor veel nieuws vorm kon krijgen, maar daarover binnenkort meer in de podcast!

SPONTANE VERHUIZING…
En dan hebben we nog het Zen’trum, de locatie waar ik sinds 2020 met mijn praktijk (viaEmilie.nl) naartoe verhuisd ben. Een paar maanden terug zei ik ineens tegen Rogier ‘Ik heb het gevoel dat ik voor de zomer weg ben bij het Zen’trum’. Hij vroeg: ‘Heb je plannen dan?’ Nee die had ik niet, ik voelde het alleen heel sterk. Toen ik met Jort in het ziekenhuis lag, is bij het Zen’trum de beslissing gevallen dat het in de huidige vorm niet door kon gaan.

Het pand gaat grotendeels bewoond worden met ruimte voor de praktijk van de bewoonster. Een prachtige ontwikkeling die voor mij helemaal kloppend voelt. Ik vind mijn plekkie wel, alle ruimte voor iets nieuws! Voor nu strijk ik even neer op de plek waar ik met de Resets begonnen ben. Bij Movonne aan de Piushaven in Tilburg, dus alle Resets kunnen gewoon doorgaan!

THIS IS THE MOMENT…
Nou, ik ben nog lang niet uitgepraat, maar het is genoeg voor nu. Binnenkort veel meer in de Podcast. Ik ben benieuwd hoe het met je is in deze bijzondere tijd. Een uniek moment om een Reset te doen, waardoor snel helderheid en vorm kunnen ontstaan. Misschien een Reset op afstand? Kort, moeiteloos en krachtig.

Heb je het gevoel dat je bij mij moet zijn, al weet je misschien niet precies waarom?
Twijfel dan niet. Als het klopt voor jou, heb ik altijd ruimte voor je!

Keep shining your light!

Liefs Emilie

viaEmilie.nl