Selecteer een pagina

Met het op slot zetten van mijn fiets ga ik hetzelfde om als met alles in mijn leven, spontaan en op gevoel. Zo zette ik gisteren mijn fiets neer en stapte de supermarkt in. Ik ben net binnen als een oudere man me aanspreekt. ‘Zet je je fiets niet op slot?’

‘Ooh nee, voor dat eventjes’ zeg ik. Hij zegt: ‘Ze staan allemaal op slot, behalve die van jou.’ Dat herken ik, dat ik het wel eens anders doe dan de rest. Niet om het ‘anders willen doen’ of ‘dwarsliggen’, helemaal niet, maar omdat het spontaan gebeurt, omdat ik mijn handelingen niet afmeet aan ‘wat doet de rest?’.

‘Je kan niemand meer vertrouwen’ zegt de man. Het idee dat ik niemand meer zou vertrouwen geeft me een naar gevoel. ‘Ooh jawel hoor!’ zeg ik en dat voelt ook echt zo. Ik voel geen neiging mijn fiets alsnog op slot te zetten en ga verder met mijn boodschappen terwijl de man hoofdschuddend wegloopt. Ik denk verder niet meer aan mijn fiets, maar hij staat nog keurig op me te wachten als ik de winkel uit loop.

Soms zet ik mijn fiets op diezelfde plek op slot en soms niet. Ik denk daar verder niet over na, volg mijn impuls, altijd en overal, in alles en dat is heerlijk. Het is absoluut niet zo dat ik geloof dat mijn fiets nooit gestolen zal worden. Er worden tenslotte fietsen gestolen die driedubbel op slot staan, maar ik leef aan de hand van wat klopt voor mij, wat goed voelt. Niet vanuit angst of wantrouwen of vanuit de ‘regel’ ‘Dat doe je toch niet!’ of ‘Dat hoort zo!’

Ik zet mijn stappen omdat ze kloppen voor mij, en geloof me, dat resulteert in een voor mij heel fijn leven waarin de mooiste dingen gebeuren en ik geloof dat dat voor jou precies zo werkt. Niet als je dezelfde stappen zet als ik, maar als je steevast doet wat klopt voor jou, wat fijn voelt. Los van hokjes, wat ‘hoort’ of wat ‘logisch’ of ‘normaal’ is. Jij weet het precies voor jezelf. Je hoeft het niet eens zelf te verzinnen, het komt op in spontane impulsen, ideeën, verlangens, duidelijke ja’s en nee’s, ook bij jou. En in het lef daarvoor te gaan, jezelf boven alles te vertrouwen, daar ligt het echte geluk… Geniet ervan!

Liefs Emilie

viaEmilie.nl

Ps. Wil je ook ervaren hoe jouw leven zich ontvouwt en loskomen van wat je beperkt?
Ga dan mee op Reset-Weekend of kom naar de praktijk voor een Reset of Vraag-Antwoord-Sessie.