Waarom?!?
Een Verhelderingsweekend is een uitgelezen kans om je heerlijke, zuivere, heldere natuurlijke staat van zijn te ervaren en er een aantal dagen zonder afleiding in thuis te raken. Je laat even alle verplichtingen, prikkels en wenselijkheden achter je en gaat heerlijk genieten en verhelderen. De aanwezigheid van anderen is hierin enorm behulpzaam aangezien we in een groep moeiteloos meeliften op elkaars frequentie en sneller verhelderen. Deelnemers staan stuk voor stuk symbool voor wat aan de orde is voor velen, waardoor verheldering via persoon direct doorwerkt op de groep.

Een magische ervaring die je niet wilt missen,

omdat het een heerlijk ontspannen avontuur is,

maar ook door de enorme impact ervan!

De sleutel voor deze heerlijke ervaring heb je in handen en op het avontuur hoe je hem gebruikt, neem ik je mee. Het enige wat je nodig hebt, is een flinke dosis lef en de bereidheid de wereld totaal anders te zien. Het is mijn missie mensen te laten stralen, zodat iedereen zich groots, zorgeloos, rijk, licht en volledig in zijn kracht kan ervaren en daarmee moeiteloos iets teweegbrengt wat veel verder reikt dat zijn persoon.

 

Wat gaan we doen?
Je ervaart op allerlei manieren de zuivere afstemming in jezelf.

Een wonderlijke ervaring die niet met woorden te beschrijven is, maar waarvan je weet dat dat is wat je verlangde. Je herkent het, je weet het en ervaart de weg ernaartoe.

Zelf stem ik zo zuiver en licht mogelijk af, zodat ik jullie verheldering zo goed mogelijk van dienst kan zijn. Het mooie van deze werkwijze is dat zich dat altijd spontaan en krachtig vertaalt in wat op dat moment het meest relevant is.

Iedere dag kent een vast ritme van beweging, eten en Verhelderingsbijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zijn gezamenlijke inspirerende momenten waar je alle ruimte krijgt je eigen antwoorden, inzichten en richting te onderzoeken en ontdekken of juist heerlijk te relaxen. Hierbij maken we gebruik van muziek, geleide afstemmingen, het delen van inzicht, het onderzoeken en verhelderen van vragen, persoonlijke afstemming, ervaringsgerichte oefeningen, frequentie-opstapjes, stilte, ruimte en beweging.

Het programma heeft een heldere structuur met daarbinnen alle ruimte voor wat op dat moment aan de orde en passend is. Het weekend kent diverse gezamenlijke momenten en daarnaast is er voldoende ruimte voor jezelf. Bepaalde gedeelten (zoals de maaltijden) beleven we in stilte, aangezien in stilte sociale wenselijkheid grotendeels weg valt. Die wenselijkheid (wat hoort, logisch is, verwacht wordt, moet) is voor velen een belemmering te gaan voor wat werkelijk klopt. Zodra die belemmering weg valt, maken velen ineens een sprong in hun verheldering. Bovendien is stilte een enorme katalysator voor helderheid, omdat het je focus verlegt.

Een Retraite dus?

Inderdaad! Het woord retraite wordt alleen vaak geassocieerd met soberheid, strakke kaders en veel mediteren. En dat is juist waar een Verhelderingsweekend niet voor staat! Toen ik zelf een keer op retraite ging, dacht ik dat ik met heel hard mijn best te doen, wel zou vinden wat ik zocht. Als ze me toen hadden gezegd dat ik met de hele dag niet eten of op mijn hoofd staan verlicht zou worden, had ik het gedaan! Daar ontdekte ik dat helderheid niets te maken heeft met hard werken of oefening. Het gaat niet om ‘zoeken’ of ‘doen’, dat’ beperkt je juist in het moeiteloos en vrijuit realiseren. Ook jouw leven ontvouwt zich perfect en moeiteloos en de uitdaging ligt er juist in deze stroom zo min mogelijk te barricaderen. Dat is waar we dit weekend dan ook verder op in gaan en dus staat deze retraite in het teken van beleven, ontdekken, inzicht, helderheid, lichtheid, genieten en moeiteloosheid.

Afzien?

Het weekend staat niet voor afzien en hard werken! Die fout heb ik gemaakt toen ik zelf voor het eerst op retraite ging en dat bracht mij tot het volgende kraakheldere inzicht: Je hoeft niet hard te werken om te verhelderen en niet te oefenen om verlangens te realiseren. Het perspectief van ‘hard werken’ beperkt je in het moeiteloos en vrijuit realiseren. De nadruk ligt op helderheid, lichtheid, genieten en moeiteloosheid.

Waar?
Een omgeving kan een bepaalde staat van zijn versterken. Denk eraan dat op een kermis mensen als vanzelf luidruchtig worden en dat vrijwel iedereen stil wordt als hij een kerk binnenstapt. Zo kan een omgeving je helpen meer in een staat te komen die je verlangt. Vandaar dat het weekend plaatsvindt in een omgeving met zo min mogelijk ruis. De exacte locatie volgt nog maar het is in ieder geval een ruime, rustige, heldere plek in de Nederlandse of Belgische natuur.
Verzorging
 

Je verblijft zowel de dagen als nachten en wordt in die tijd heerlijk verzorgd. Er zijn comfortabele slaapvoorzieningen en we serveren 3 maal per dag een maaltijd. Aangezien ook voeding van invloed kan zijn op je staat van zijn, zijn de maaltijden vers, licht en vegetarisch en drinken we geen alcohol.

Wanneer?

Op dit moment staan de volgende Verhelderingsweekenden gepland:

23 t/m 27 januari 2019 Overloon

8 t/m 12 mei 2019 Overloon

28 augustus t/m 1 sept 2019 Overloon

6 t/m 10 november 2019 Overloon

De mogelijkheid tot inschrijving verschijnt binnenkort op de site.

En daarna?

De heldere staat die je op de retraite zal ervaren is geen tijdelijk iets, het is je natuurlijke staat van zijn! Je ervaart je verlicht van waar je onnodig aan vast hield. Door de intense ervaring ervan tijdens de retraite, ga je deze staat meer en meer herkennen als je thuisbasis. Je komt tijdens de retraite continu op diverse manieren tot deze heerlijke ervaring van jezelf, zodat je thuis raakt op die route en leert af te stemmen en vertrouwen op je navigatie. Bovendien kom je tijdens de retraite los waar je onnodig aan vast hield, dat het ook daarna niet meer goed voelt je daar mee te identificeren. Wat overblijft is de zuivere ervaring van jezelf, verlicht van ballast, helder en transparant en altijd beschikbaar ongeacht de omstandigheden.

Druk op onderstaande button en ik informeer je als eerste vrijblijvend over de prachtige weekenden die nog komen gaan. Magische ervaringen die je niet wilt missen, omdat het een heerlijk ontspannen avontuur is, maar ook door de enorme impact ervan!

Graag een keer een Day Retreat?

Die organiseert Emilie ook zeer regelmatig! Meer informatie en inschrijven Day Retreats

Duik je mee in dit prachtige avontuur…?