Selecteer een pagina
De avond na mijn eerste werkdag krijg ik, als een van de hekkensluiters in de lange rij, koorts.
Kleine Jort is dicht bij me. Als ik in slaap val, valt hij op mijn borst in slaap. Als hij zich meldt met honger, kan ik hem voeden en krijg ik de geest zelf ook goed te eten en drinken. Samen bewegen we als 1. Soms komt het initiatief, de actie via hem en soms via mij.

Dat is hoe het altijd en met iedereen is. We zijn een geheel en ieder van ons maakt een deel zichtbaar. Het maakt niet uit van wie de inspiratie of het iniatief komt. Dat vindt steeds de meest passende weg. De ene keer ben jij het meest geschikte kanaal, de andere keer ik. We vullen elkaar aan en maken samen het plaatje complete, steeds weer. Mooi dat het zich soms op zo’n kleine schaal zo helder laat zien.

Koorts is een andere frequentie dus een andere ervaring, een ander blik, ander zicht en andere inspiratie. Ik maak verhelderende koorts-trips waarbij ik af en toe zucht van verlichting. Jort zucht precies tegelijk. Ziet hij wat ik zie? Misschien wel, maar sowieso vanuit zijn perspectief.

Ik voel me loepzuiver, terwijl mijn lijf koortsig is en ik misselijkheid voel. Zo zie je maar weer dat je stuur in je afstemming zit. Klopt het daar, dan weet je dat het goed is, hoe het zich ook verder vertaalt. Ik ervaar een enorme golf kraakheldere inspiratie.

Na de koortsnacht volgt een fikse buikgriep. Natuurlijk niet ideaal met een baby en een 4-jarige die ook met buikgriep thuis is van school. Maar ieder moment dat het niet fijn voelt, lukt het me zuiver af te stemmen en ervaar ik direct rust en overgave en kan ik er zijn voor mezelf en mijn kinderen. Soms is rust of overgave het meest aantrekkelijke voor je op dat moment en dus het meest kloppende. Je kiest je afstemming, niet je ervaring.

Na mijn verlof en de griep ben ik weer een nieuw mens. Je bent natuurlijk steeds een gloednieuwe verschijning, maar na deze gebeurtenissen ervaar ik dat heel bewust. Ik zie de dingen weer anders en heb nieuwe inspiratie, ideeën en beslissingen, waarvan de gevolgen binnenkort zichtbaar zullen zijn. Kortom, ook ziekzijn kan enorm zuiverend en verhelderend zijn.

Wil je hier meer lezen, ervaren of leren? Koop dan mijn boek http://viaEmilie.nl/boek/ of meld je aan voor de online training http://viaEmilie.nl/training

Ik heb vele prachtige reacties gehad op de aankondiging 3 x mijn boek IK-Moeiteloos je mooiste leven, weg te geven. Je kan nog steeds meedoen. Vermeld onder het Facebookbericht de naam en het e-mailadres van deze die jij mijn boek gunt, of mail het me, Emilie@viaEmilie.nl. En die persoon mag je ook best zelf zijn! Volgende week maak ik de winnaars bekend.